علی بابازاده | شهرآرانیوز؛ تحصیل در رشته پزشکی، آن هم در دانشگاه دولتی، یکی از آرزوهای برخی پدر و مادرها برای فرزندانشان است؛ موضوعی که برای دانش آموزان مستعد به کابوس تبدیل شده است. تعدادی از والدین با صرف هزینههای گزاف و فرستادن فرزندانشان به کلاسهای کنکور، قصد دارند آینده فرزندشان را تضمین کنند، اما در این میان، عدهای به دنبال یافتن راههای غیرقانونی هستند تا بدون زحمت و تلاش، فرزندانشان را به دانشگاههای معتبر بفرستند؛ همچون پیرمرد مشهدی که در این راه اسیر شیادان شد و سرمایه کلانی را از دست داد.
مرد شصت و هفت ساله مشهدی با شکایت از فردی ناشناس و دریافت مرجوعه قضایی، به پلیس فتای مشهد مراجعه کرد. این فرد در برابر سرهنگ سیدابوالفضل طالب الحق، رئیس پلیس فتای مشهد، ماجرای کلاهبرداری را که سر او کلاه گذاشته بود بازگو کرد.
شاکی در مهرماه امسال در فضای مجازی تبلیغاتی را با مضمون فروش صندلی دانشگاههای دولتی در رشته پزشکی و دندان پزشکی دید. او که سودای تحصیل فرزندش در این رشتهها را داشت و فرزندش نتوانسته بود از پس کنکور برآید، بلافاصله با آگهی دهنده تماس گرفت. پیرمرد مشهدی پس از اعلام شرایط دخترش به فرد ناشناس، با راهنماییهای این فرد متوجه شد که در بهترین دانشگاه دولتی مشهد تنها یک صندلی خالی وجود دارد. او که نمیخواست این فرصت را از دست بدهد، قیمت و شرایط پرداخت را پرسید و فرد ناشناس ۲.۵ میلیارد تومان درخواست کرد.
این فرد درباره میزان و چگونگی پرداخت اعلام کرد که ما در مجموع یک میلیارد و ۲۵۰ میلون تومان در سه مرحله به شماره حسابی که اعلام شده بود واریز کردیم؛ البته این پیش پرداخت بود و باید مابقی را بعد از ثبت نام واریز میکردیم که به همان میزان سفته تهیه کردیم و به آدرسی در تهران فرستادیم. بعد از این اقدامات بود که دیگر نتوانستیم با این فرد ارتباط بگیریم و متوجه کلاهبرداری شدیم.
با شکایت این فرد، گروهی از کارشناسان پلیس فتای مشهد، تحقیقات جامعی را برای شناسایی متهم در فضای مجازی آغاز کردند. شاکی همه اطلاعات متهم را به مأموران داد. بررسیهای اولیه نشان داد که این وجوه به حساب فردی سی و پنج ساله واریز شده است.
در بررسیهای بعدی با هماهنگی مقام قضایی مشخص شد که این وجوه به حساب پنج فرد مختلف واریز شده است. رصد هویت این افراد از سوی کارشناسان پلیس فتا نشان داد که همه آنها در تهران طلافروش هستند.
یک معمای دیگر در این پرونده کشف شد و کارشناسان پلیس فتا در تماس با این طلافروشها متوجه شدند همه آنها در منطقه شهریار تهران در یک پاساژ مغازه دارند. با اعلام موضوع پول شویی، همه این افراد اظهار بی اطلاعی کردند و مدعی شدند طبق تاریخی که پلیس اعلام کرده، مردی جوان اقدام به خرید طلا از مغازههای آنها کرده است.
با هماهنگیهای لازم تصاویر دوربینهای مداربسته استخراج شد و برای اقدامات فنی در اختیار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت. بررسی این تصاویر کارشناسان را مطمئن کرد که با یک شیاد حرفهای روبه رو هستند، زیرا او هنگام ورود به مغازهها چهره خود را با شگردی مکارانه از دوربینها پوشانده و در مغازهها طوری ایستاده بودکه در آن زاویه دوربینها نتوانند چهره او را به صورت کامل ثبت کنند.
کارشناسان پلیس فتا که نتوانستند از تصاویر دوربینها برای شناسایی این فرد استفاده کنند، اقدامات فنی خود را گسترش دادند تا از روشهای دیگر به هویت متهم پی ببرند. این درحالی است که همه وجوه سرقتی از پیرمرد مشهدی صرف خرید طلا شده بود.
سرهنگ طالب الحق درباره این پرونده به شهروندان هشدار داد که خرید و فروش صندلی در دانشگاهها تنها یک فریب در فضای مجازی است و به جز چارچوبهای قانونی راه دیگری برای ورود به دانشگاه وجود ندارد.